Organisatie

Organisatie Volksfeesten Langeveen:

  
Erik Oude Hendriksman voorzitter
Truus Rozenkamp penningmeester                                   
- secretaresse
Sharon ter Groot   
Sander Grootelaar  
Martin Damhuis  
Luuk Oude Hendriksman  
Gerard Broenink  
Jan Olde Olthof  
Henrie Waaijer  
Bernd Ter Groot  

 

 
   

 

Wat doen wij?

Ieder jaar ograniseren wij een weekend lang de Volksfeesten voor Langeveen en Bruinehaar. In het jaar 2015 wordt dit spektakel voor de 20ste keer georganiseerd. Het bestuur bestaat uit leden van de voetbalvereniging, de handbalvereniging, de KPJ en de volleybalvereniging.

In het tweede weekend van juni zijn vele inwoners van Langeveen en Bruinehaar te vinden op het feestterrein aan de Vasserdijk te Langeveen. Hier vindt dan de kermis plaats met attracties voor jong en oud. Tevens wordt er een tent opgezet waarin ook allerlei activiteiten worden georganiseerd.

De laatste jaren proberen we de saamhorigheid in de dorpen, maar ook in de verschillende wijken naar een hoger niveau te tillen. En het werkt! Verschillende activiteiten op verschillende dagen worden georganiseerd, tijdens deze activiteiten zijn er punten te verdienen, op de zondag wordt dan de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. Deze wijk wint de wijkprijs! Activiteiten die georganiseerd worden kunnen onder andere zijn de wijkplayback, een zeskamp en het bakken en braden van allerlei lekkernijen of het verkleden van personen passend bij het thema. Ieder jaar wordt er gewerkt aan de hand van een thema, dit levert allerlei leuke creaties op tijdens het uitvoeren van de activiteiten. Ook wordt er voor de jeugd van alles georganiseerd(spelletjesochtend, jeugdzeskamp), de jeugd heeft immers de toekomst!

Behalve de activiteiten die aan de wijken gekoppeld zijn, vindt er op de zaterdagavond een grote feestavond plaats, waar iedereen welkom is. Op de zondagochtend kan er een fietspuzzeltocht gefietst worden en de zondag kan dan prima worden afgesloten voor een gezellig onderonsje in de feesttent. De zondag voorafgaand aan het feestweekend wordt er een wijkvolleybaltoernooi georganiseerd.

Wij vinden het belangrijk om een weekend voor en door Langeveen en Bruinehaar te organiseren!